Holkbygge med mera, 19/2 – OBS föranmälan!

Du glömmer väl inte att föranmäla dig till vår trevliga aktivitet på söndag den 19:e februari? Inom ramen för LEADER-projektet ”Nytt liv i Österlens gamla äppellundar” skall vi då, under ledning av Helena Edman och Fabian Mebus, snickra fågelholkar, fladdermusholkar och bi-hotell. Dessa holkar skall sedan sättas upp i utvalda äppellundar, men du kan även tillverka en egen holk att ta med hem. Helena och Fabian berättar också om hur det står till med våra gamla äppellundar och vilka utmaningar och möjligheter det finns att bevara dem för framtiden. Och så bjuder de på en vegetarisk lunch! Ta dock med egen kaffetermos och, om så önskas, kaffebröd.

Det är OBLIGATORISK FÖRANMÄLAN senast under fredagen den 17/2 – men gärna redan nu! – så att vi vet hur många som det skall lagas mat till och så att vi kan planera för samåkning ut till de djupa skogarna i trakten av Sankt Olof, där snickrandet sker. Enklast är om du skickar ett e-brev till  scinemato@gmail.com  där du ANGER hur många anmälan gäller samt – om du passerar Simrishamn – om du kan erbjuda skjuts åt någon mer än de personer som din anmälan avser, eller om du behöver skjuts. Du kan även ringa och anmäla dig till Björn på tel. 0702 – 68 71 71.

De som kommer från (eller passerar) Simrishamn möts vid parkeringen intill resturang Röken, i norra kanten av småbåtshamnen och intill Tommarpsåns mynning, klockan 09:30. Där delas vägbeskrivningar ut till chaufförerna så att vi allihop hittar till den f.d. smedjan i södra Östaröd, djupt ute i skogen ost-sydost om Sankt Olof.

Ifall du inte passerar Simrishamn på din väg till södra Östaröd så får du instruktioner (inklusive GPS-koordinater) om hur du hittar dit i samband med att du anmäler dig/er. (Dylika instruktioner ges enklast om du anmäler dig via e-post!) Vi siktar på att anlända till smedjan klockan 10:00.

Aktiviteterna i smedjan pågår som längst till klockan 15:00, varefter vi åker hemåt.

TA GÄRNA MED DIG fogsvans, hammare, handborrmaskin och tunna borrar (diameter 2 – 6 mm är speciellt lämpliga för bi-hotell). Rasp och spikar kan också komma till användning.

Välkommen!

 

Relevanta länkar att kika på inför aktiviteten:

https://www.levandelandskap.se/%C3%A4ppelprojekt

https://cdn.naturskyddsforeningen.se/uploads/2021/06/02111725/Inspirationsguide_smafagelholk_snickra_ritning-3.pdf

https://cdn.naturskyddsforeningen.se/uploads/2022/02/21171550/faktaunderlag-hal-och-holkar.pdf

https://www.naturskyddsforeningen.se/skola/bygga-fagelholk-matt-och-ritningar/

https://rikaretradgard.se/bihotell-det-har-ska-du-tanka-pa/

https://www.naturvardsverket.se/globalassets/amnen/pollinering/pdf/faktablad-bihotell.pdf

https://cdn.naturskyddsforeningen.se/uploads/2021/06/02111858/Vildbihotell_inspirationsguide_ritning.pdf

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.