Föranmäl dig till slåtteraktiviteten på fredag, 21 juli

*** OBS – nyligen ändrat datum – det är FREDAG som gäller! ***

Glöm inte att föranmäla dig till fredagens aktivitet senast under torsdagen! Ring till Björn, 0702 – 68 71 71, för att försäkra dig om en plats — deltagarantalet är begränsat, och först till kvarn…

Vi samåker i möjligaste mån ifrån Simrishamn, där vi samlas klockan 09:30 på P-platsen intill resturang Röken (alltså i norra delen av småbåtshamnen, intill Tommarpsåns mynning). Sedan kör vi till den aktuella äppelodlingen strax norr om Vitemölla, dit vi torde anlända strax innan 10-slaget. Om du inte passerar Simrishamn utan tar dig dit helt på egen hand så får du veta var du kan möta upp i samband med att du anmäler dig.

VAD SOM HÄNDER: Vi samlas i en av Österlens gamla trolska äppelodlingar där det fortfarande finns riktigt gamla äppelträd. Området är ett av tre försöksområden i Leaderprojektet Nytt liv i Österlens gamla äppellundar. Vi kommer att räfsa, bädda in de gamla träden med hö och kanske slå med lie. För den teknikintresserade visas motormanuell slåtterbalk och batteriröjsåg som kan användas i slåtterarbetet, medan barnen erbjuds guidning i trädklättring. Under kunnig ledning av Helena Edman och Fabian Mebus kommer vi att uppleva äppelodlingen och diskutera biologisk mångfald, beskärning av gamla träd och skötsel av ängsmark.

MEDTAG gärna räfsa, högaffel och lie om du har. Vi bjuder på vegetarisk lunch, men ta med egen fikakorg!

 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.